Nieuwe Athlon wint PC-fabrikanten voor zich

AMD's vandaag gelanceerde 750 MHz-uitvoering van de Athlon-processor duikt inderdaad op in PC's van grote fabrikanten als Compaq, Gateway, Hewlett-Packard en Fujitsu-Siemens. Chipfabrikant AMD onthult vandaag de Athlon 750 alsook een 533 MHz-versie van zijn goedkopere K6-2.

Concurrent Intel komt pas op 10 januari met een 533 MHz-uitvoering van zijn goedkope Celeron-processor. Aan de bovenkant van het processorbereik loopt de chipreus ook achter op AMD. Een Pentium III Coppermine op 750 MHz zal ook op 10 januari het licht zien.
Ondertussen zien PC-fabrikanten zich gedwongen voor AMD's Athlon te kiezen doordat Intel niet voldoende van zijn vorige maand aangekondigde 700 en 733 MHz-Coppermines kan produceren. Zowel Gateway als Hewlett-Packard verkopen nog geen computers met 733 MHz Pentium III's vanwege Intels leveringsprobleem.
Compaq en Fujitsu-Siemens nemen de 750 MHz Athlon op in nieuwe PC-reeksen. Daarnaast doen berichten de ronde dat laptop-computers met Intels Coppermine-processoren ook nog even op zich laten wachten. De fabrikanten zouden nu nog werken aan moederborden voor die kleinere (0,18 micron) chips.
AMD zou op zijn beurt alles op alles zetten om begin januari, rond Intels lancering van nieuwe Celerons en Coppermines, een 1 GHz Athlon gereed te hebben. Intel wil eind januari een 800 MHz Pentium III Coppermine uitbrengen. De chipreus zal eerst, op 12 december, de prijzen voor zijn reeds gelanceerde Coppermines verlagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-29T00:00:00.000Z Redactie Computable