Hernoemd Wave krijgt geld-injectie

Wave Research ontvangt een kapitaalinjectie van 10 miljoen dollar en hernoemt zichzelf tot Filepool. Het Belgische softwarebedrijf biedt programmatuur om informatie elektronisch te verzegelen, op te slaan en te verzenden.

De financiële hulp is afkomstig van Nederlandse en Belgische risico-investeerders. Hieronder bevinden zich Alpinvest, de Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen (GIMV), Flanders Language Valley Fund (FLVF), Lessius en reeds bestaande aandeelhouders van het voormalige Wave.
Het nu tot Filepool herdoopte bedrijf wil deze extra fondsen gebruiken om zijn internationale activiteiten uit te bouwen. De firma heeft nu kantoren in Sint-Katelijne-Waver (België), Frankfurt, Parijs en San Francisco. De volgende landen waar Filepool zich wil vestigen, zijn Nederland, Engeland en Scandinavië.
De aandelen van Filepool zijn nu ongeveer gelijk verdeeld over de diverse investeerders. De oprichters bezitten 32 procent, privé-aandeelhouders hebben 31 procent en de nieuwe investeerders krijgen 34 procent. De overige 3 procent is in handen van de werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.