Peoplesoft houdt erp gescheiden van crm

Peoplesoft heeft, net als andere erp-leveranciers, een moeilijk jaar achter de rug. De groei van de erp-markt stokte doordat bedrijven zich richtten op het 2000-probleem. Peoplesofts nieuwe Internet-versie en de acquisitie van Vantive moeten het bedrijf erbovenop helpen.

Na de overname, die begin volgend jaar afgerond moet zijn, blijft Peoplesoft de Vantive-software als zelfstandig product verkopen. Beide bedrijven geloven niet in geïntegreerde bedrijfsoplossingen in de vorm van bijvoorbeeld concurrent SAP. Ze kiezen voor hetbest of breed-principe: gebruikersorganisaties kiezen die softwarecomponenten die het beste bij de specifieke bedrijfsprocessen passen en zetten deze naast elkaar in. Er bestaan wel standaardkoppelingen tussen beide pakketten, waardoor een bepaalde vorm van integratie voorhanden is. Naast het principiële argument heeft Peoplesoft een praktische reden om de crm-software alsstand alone product te blijven voeren. Er zijn veel klanten die Vantive gebruiken in combinatie met niet-Peoplesoft erp-software.
Begin volgend jaar komt Peoplesoft 8 uit, klaargestoomd voor e-handelstoepassingen. Ook is een koppeling gemaakt tussen de erp-software en de module voor elektronische inkoop.
Met de verbreding van het erp-aanbod metfrontoffice-functionaliteit sluit Peoplesoft zich aan bij leveranciers die hun missie wijzigen: het gaat er niet meer om de inzet van software voor efficiëntie-verbetering en kostenoptimalisatie, maar om betere klantrelaties, hogere effectiviteit en meer omzet.
Verder breidt Peoplesoft, net als andere erp-bedrijven, zijn consultancy-tak fors uit. Omzet uit onderhoud van bestaande systemen zorgt namelijk voor een stabiele inkomstenstroom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable