Microsoft en Justitie gesloten over gesprek

Microsoft en het Amerikaanse ministerie van Justitie zijn opvallend stil over de ontmoeting met bemiddelaar Richard Posner. De twee strijdende partijen in de geruchtmakende antitrustzaak hadden gisteren in Chicago een bijeenkomst met deze opperrechter.

"Ik ga zelfs geen uitspraken doen over de fruitschaal die op tafel stond", zegt overheidsjurist David Boies. Hij liet zich wel ontvallen dat toekomstige besprekingen waarschijnlijk in Chicago zullen plaatsvinden.
"We gaan helemaal geen commentaar verstrekken, zelfs niet over details als de tijd waarop we weer praten. Dit kan alleen werken als het zo vertrouwelijk mogelijk blijft." De juridisch strijdende partijen hebben al drie eerdere onderhandelingsrondes gehad, die tot op heden geen succes hebben opgeleverd.
De huidige onderhandelingsronde zal naar verwachting niet al te veel tijd in beslag kunnen nemen. Districtsrechter Thomas Penfield Jackson heeft al verklaard dat opperrechter Posner geen tijd zal verspillen aan debatteren als de standpunten van Microsoft en Justitie te ver uiteen liggen.
Indien de nu lopende gesprekken op niets uitlopen, zullen de mondelinge betogen op 22 februari weer verder gaan. Experts menen dat Justitie weinig water bij de wijn zal willen doen. Dit vanwege de kritische houding ten opzichte van Microsoft die rechter Jackson ten toon spreidde in zijn 'feitenvinding'.
De softwareleverancier staat ook buiten deze zaak onder druk. Inmiddels zijn er al drie rechtszaken aangespannen in het belang van consumenten. Die aanklachten draaien om 'monopoliemisbruik' en 'te hoge prijzen'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.