VNU BPE zet Europese Internet-tak op

VNU Business Publishing Europe (BPE) voegt zijn diverse Internet-activiteiten bijeen in een nieuwe bedrijfsdivisie die de naam Business Online Europe (BOE) draagt. Deze tak moet in de Europese landen BPE's computer-gerichte uitgaven online bundelen en combineren.

Het concern heeft echter verzuimd de wenselijke Internet-domeinnamen te reserveren. Zo is BOE.com reeds bezet, net zoals de Duitse en de Spaanse domeinvarianten.
Hetzelfde is het uitgeefconcern eerder overkomen met zijn pan-Europese acties VNUnet (http://www.vnunet.com) en IT-Jobworld (http://www.itjobworld.nl). Die IT-websites hebben in verschillende landen uiteenlopende adressen. In Nederland was dit al aanleiding tot een (verloren) juridische strijd met IT-uitgeverij IDG.
VNU brengt nu deze en andere online-activiteiten onder in de nieuwe bedrijfseenheid. Het is vooralsnog niet bekend wat de relatie tussen BPE en BOE zal zijn. Het concern wil hiermee het belang onderstrepen dat het hecht aan de eigen zakelijke Internet-uitgaven.
Business Online Europe is momenteel actief in Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Spanje, Italië en Nederland. Voor dat laatstgenoemde land verwijst VNUnet overigens naar Computable Online. Verder zal BOE in Nederland websites omvatten voor IT-loopbaaninformatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable