Beursgang Ask Jeeves blijkt succesvol

De beursgang van internetbedrijf Ask Jeeves is een groot succes geworden. Het bedrijf bracht drie miljoen aandelen naar de Nasdaq-Amex beurs in New York voor een introductieprijs van veertien dollar per stuk.

Aan het eind van de eerste handelsdag noteerde het aandeel 64,94 dollar. In de loop van de dag bereikte het aandeel een hoogste koers van tegen de 78 dollar. Totaal werden 7,2 miljoen aandelen verhandeld.
Ask Jeeves, gevestigd in Berkeley, Californië, exploiteert een zoekmachine, die momenteel ongeveer een miljoen opdrachten per dag verwerkt. Deze kan vragen in de vorm van zinnetjes aan. Ask Jeeves krijgt daarmee een zeer goed beeld van 'wat Amerika denkt'.
Net als de meeste internet-bedrijven maakt Ask Jeeves geen winst. Het bedrijf verloor 4,9 miljoen dollar in het eerste kwartaal van dit jaar, op een omzet van 1,1 miljoen. 77 Procent van zijn inkomsten haalde Ask Jeeves afgelopen jaar uit advertenties. De rest kwam van het verlenen van licenties. De beursgang bracht Ask Jeeves na aftrek van kosten 40,9 miljoen dollar op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.