Philips verdubbelt winst in derde kwartaal

Philips sloot zijn derde kwartaal af met een netto winst van 818 miljoen gulden. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 425 miljoen gulden. Het Nederlandse concern dankt dit met name aan de omzet uit consumentenelektronica en chips.

Philips meldt bovendien dat de groei in de halfgeleidersector versnelt. Het bedrijf verwacht dan ook dat het de winst over dit gehele jaar met 10 procent zal verhogen.
De omzet voor het nu afgesloten kwartaal ligt op 17 miljard gulden, vergeleken met 761 miljoen gulden voor diezelfde periode in 1998. De nu geboekte winst laat zich omrekenen tot 1,11 euro per aandeel, terwijl analisten 0,98 euro per aandeel hadden verwacht.
Ondertussen bestempelen Nederlandse ondernemers Philips-topman Cor Boonstra als meest bewonderde ondernemer van Nederland. Dit blijkt uit een enquete van onderzoeksbureau Interview NSS in opdracht van het blad Management Team.
Boonstra staat aan de top samen met zijn voorganger Jan Timmer en ex-Philips-troonopvolger Roel Pieper. Overigens scoort Boonstra ook goed als zeer verguisde ondernemer, hij staat echter niet meer op nummer 1; die eer is nu de gebroeders Baan te beurt gevallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.