Amazon verkiest Hewlett-Packard boven Compaq

Hewlett-Packard (HP) heeft een leveringscontract gesloten met online-boekhandelaar Amazon.com. Hierbij verdringen de HP 9000-machines de Alphaservers van Compaq die tot op heden in gebruik zijn als Amazons back-end databankservers.

Dit zegt Patrick Rogers, wereldwijd marketing-directeur voor HP's 9000-serie. Amazon gebruikt ook Alphaservers als front-end web-servers voor zijn Internet-winkel. De boekverkoper had enkele maanden terug berekend dat het de achterliggende capaciteit moest verdrievoudigen om de verwachte drukte in het Kerstseizoen aan te kunnen.
Amazon begon toen een tender-periode waarbij Sun Microsystems, HP, Compaq en IBM in de race waren. De RS/6000 Unix-systemen van laatstgenoemde leverancier en de Alphaservers van Compaq vielen al vrij vroeg af. De toen verkrijgbare modellen van die machines zouden niet zo'n hoge schaalbaarheid halen als de 9000-computers van HP en de Starfire-systemen van Sun.
Die laatste leverancier is nu gepasseerd door aartsrivaal HP voor de overeenkomst met Amazon. Sun heeft al enigszins geprikkeld gereageerd; het bedrijf meldt dat HP zijn computers praktisch weggeeft aan Amazon om het contract maar in de wacht te slepen.
Overigens hebben HP en Amazon een grotere overeenkomst gesloten. De online-winkelier zal voortaan dienen als wederverkoper voor de consumentenproducten van de computerfabrikant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable