Sybase heroriënteert op financiële markt

Sybase vergroot zijn focus op de financiële markt met de aankoop van Home Financial Network (HFN) en de verzelfstandiging van de daaruit voortkomende financiële server-divisie.

De databankleverancier fuseert HFN namelijk met zijn eigen financiële bedrijfseenheid om die combinatie vervolgens weer af te stoten.
Het nieuwe financiële softwarebedrijf zal volledig in handen blijven van Sybase. Aandeelhouders van het niet-beursgenoteerde HFN, met een waarde van 130 miljoen dollar, krijgen aandelen in Sybase. Het is vooralsnog niet bekend hoe de aandelenverhouding bij deze ruil ligt.
Sybase heeft al toegezegd een extra bedrag van 25 miljoen dollar te investeren in de nieuwe dochteronderneming. Daarnaast stelt het databankbedrijf zijn auteursrechtelijk beschermde kennis en technologie beschikbaar. Het is nog niet bekend onder welke naam de Sybase-dochter zal opereren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable