Microsoft schaart zich achter Bluetooth

Het Bluetooth-consortium maakt bekend dat Microsoft de gelijknamige technologie voor draadloze communicatie zal steunen. De softwareleverancier voegt zich samen met 3Com, Lucent Technologies en Motorola bij de Bluetooth Special Interest Group.

Dat samenwerkingsverband telde al vijf leden, die tevens de oprichters zijn: Ericsson, IBM, Intel, Nokia en Toshiba. De nu negen bedrijven zullen ook een bevorderingscommitee opzetten. Op dit moment werken wereldwijd ongeveer twaalfhonderd ontwikkelaars aan Bluetooth-applicaties en apparaten.
Het Bluetooth-consortium zal nu zijn eerste functionerende specificatie uitwerken om volledige interoperabiliteit en compatibiliteit te bereiken. Die twee cruciale punten zijn tot nog toe nogal problematisch bij deze nieuwe, opkomende technologie.
Analisten zien in de steun van Microsoft een teken dat die softwareleverancier inziet dat het de strijd voor een draadloze communicatie-standaard niet op eigen houtje kan winnen. Het bedrijf heeft twee jaar langs de zijlijn gestaan, maar zegt nu substantiële investeringen in Bluetooth te zullen doen.
Hierbij zet Microsoft zowel het standaard Windows als het slanke Windows CE in als platform voor draadloze communicatie. Overigens krijgt dat laatste in de markt haperende mini-besturingssysteem een nieuwe vlag om onder te varen. Microsoft zegt dat het consumenten niet kan schelen waar hun machine op draait en zal palm- en hand-PC's voortaan aanprijzen als 'Windows powered'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable