Vodafone bezit al 40 procent van Mannesmann

Ongeveer 40 procent van de aandelen in Mannesmann zijn al in handen van aandeelhouders die ook belangen hebben in Vodafone Airtouch. Door deze overlap zal de om- en bestreden overname van het Duitse bedrijf door zijn Britse concurrent mogelijk toch nog doorgaat.

Beide aanbieders van mobiele telefonie proberen nu in New York de Mannesmann-aandeelhouders voor zich te winnen. De Duitse topman Klaus Esser zal vandaag de Amerikaanse aandeelhouders van zijn bedrijf toespreken. Zijn schets voor de toekomst van een zelfstandig Mannesmann heeft de Britse aandeelhouders al over de streep gekregen.
De krantFinancial Times meldt dat het Duitse doelwit van de vijandelijke overname toch de strijd verliest. Amerikaanse grootaandeelhouders als Capital Group (7 procent), Fidelity (ruim 2 procent) en Putnam (ongeveer 2 procent) hebben al bekend gemaakt hun aandelen aan te bieden aan Vodafone.
Die minderheden zouden samen met de 40 procent die indirect al in bezit is van Vodafone genoeg zijn om een overwicht te verkrijgen. Dat moet uiteindelijk de totale inlijving van Mannesmann mogelijk maken. Dat telecomconcern meldt echter dat het bij de aandelenoverlap slechts voor 8,5 procent om aandeelhouders gaat die meer belangen hebben in Vodafone dan in Mannesmann.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable