BEA reorganiseert voor nadruk op e-handel

BEA Systems herziet zijn bedrijfsstructuur om zich meer te richten op elektronische handel. De softwareleverancier zet vier aparte divisie op die zowel het marktaandeel als de naamsherkenning voor e-handel moeten vergroten.

"We willen niet meer het 'Tuxedo-bedrijf' genoemd worden", zegt president Alfred Chuang. Hij hoopt dat de reorganisatie de middleware-leverancier op gelijke hoogte zal brengen met IBM. Chuang ziet dat computerbedrijf als zijn voornaamste concurrent.
De vier nieuwe bedrijfseenheden dragen de namen E-commerce Server Division, E-commerce Integration Division, Component Division en Services Division. Volgens topman Chuang is met name de afdeling voor applicatie-integratie van groot belang voor de toekomst van het bedrijf. Die tak lanceert de Bea Integrator-software die de directe concurrentie moet aangaan met IBM's MQSeries. "Onze klanten zien ons nog teveel als alleen een leverancier van middleware, maar wij bieden ook producten voor het koppelen van software voor e-handel", aldus Chuang.
Verder heeft zijn bedrijf ook de nieuwste versie 5.0 van zijn Weblogic Enterprise-server aangekondigd. Die software is volgens de leverancier een combinatiepakket dat Corba-, Tuxedo- en Java-applicaties met elkaar laat communiceren. Het nieuwe Bea-product zelf is gebaseerd op Java.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-06T00:00:00.000Z Redactie Computable