Microsoft voegt Windows-takken weer samen

Microsoft voert weer enkele veranderingen door in zijn onlangs veranderde bestuursstructuur. De opvallendste 'her-uitvinding' hierbij is het samenvoegen van de groepen voor consumenten- en bedrijfs-Windows in één enkele divisie.

Die nieuwe, samengevoegde bedrijfseenheid omvat dus zowel Windows 98, Windows NT en 2000 als CE en de ingebedde NT-variant. Dit alles is verenigd onder de naam Windows Division en staat onder de leiding van Brian Valentine, de huidige manager van het Windows 2000-ontwikkelwerk.
Valentine legt weer verantwoording af aan Jim Allchin, die nu is gepromoveerd tot de vice-president die alle platformen van Microsoft overziet. Daaronder valt ook Internet-software als de 'stromende multimedia'-software Windows Media.
Applicatie-directeur Bob Muglia is ook bevorderd tot vice-president en heeft voortaan de verantwoordelijkheid voor de Business Productivity Group. Die tak omvat zowel de het applicatiepakket Office als de serverprogrammatuur Backoffice.
Muglia heeft alvast een sub-groep opgezet die zich richt op het mkb. Dat gebeurt onder meer middels het onlangs aangekondigde bCentral-segment van Internet-portaal MSN.
Verder heeft opperbaas Steve Ballmer de Consumer and Commerce Group afgekort tot Consumer Group. Rick Belluzzo blijft aan als president van die tak. Die voormalige SGI-president heeft ook een nieuwe sub-groep in het leven geroepen: de Consumer Services Division. David Cole, voorheen ontwikkelaar en manager voor Windows en Internet Explorer, zwaait de scepter over die dienstentak met een nog onduidelijke portfolio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-06T00:00:00.000Z Redactie Computable