Uitstel overname benadeelt Viasoft

Compuware heeft wederom op de valreep de beslissingsperiode voor zijn overnamebod voor Viasoft verlengd. Dat uitstel heeft nadelige gevolgen voor de verkoop en omzet van doelwit Viasoft. Klanten kijken de kat uit de boom.

Viasoft heeft laten weten dat dit een forse negatieve invloed heeft op zijn financiële resultaten. Klanten stellen aankopen uit of zien er zelfs van af. In het afgelopen kwartaal lag de omzet op 18,3 miljoen dollar, terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar nog 25,3 miljoen dollar was. De vertraagde overname door Compuware heeft volgens Viasoft bijgedragen aan dit verschil.
Het bod van de potentiële koper zou oorspronkelijk op 29 november verlopen, maar dat is op die dag zelf verschoven naar 20 december. De oorzaak voor dit uitstel is de dreigende antitrustzaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie.
Dat overheidsorgaan wil de overname van Viasoft - de nummer twee leverancier van mainframe-testprogrammatuur in de Verenigde Staten - door Compuware - de nummer één - tegengaan. Het bedrag dat nu nog steeds op tafel ligt, is 168 miljoen dollar.
Compuware onderhandelt met Justitie over het afwenden van een rechtszaak middels een schikking. Het bedrijf heeft echter al laten weten niet te zullen afzien van de aankoop. Viasoft en Justitie hebben afgelopen vrijdag een bijeenkomst gehouden. De voorlopige datum voor het begin van de antitrustzaak is 4 april 2000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-06T00:00:00.000Z Redactie Computable