Excite@Home verliest op omzetverdubbeling

Excite@Home heeft in het afgelopen kwartaal zijn omzet bijna verdubbeld tot 113 miljoen dollar, maar lijdt daar nog wel een verlies op van 499 miljoen dollar. Het bedrijf meldt zelf vier miljoen dollar te hebben verloren, maar verzuimt daarbij niet-operationele uitgaven mee te rekenen.

In het derde kwartaal vorig jaar boekte de leverancier van Internet-via-de-kabel 58 miljoen dollar omzet en 23 miljoen dollar verlies. Zonder de extra uitgaven stond Excite@Home vorig jaar acht miljoen dollar in de min.
Deze becijfering is eigenlijk nog verder vertroebeld doordat de vergelijkende resultaten zijn verkregen door de cijfers van de voorheen zelfstandige bedrijven bij elkaar op te tellen. De twee zijn pas sinds dit jaar één commerciële onderneming. Het afgesloten kwartaal is dan ook het eerste echte kwartaal van het samengevoegde Internet-bedrijf.
Telecomgigant AT&T, tevens grootaandeelhouder in @Home, was het sturende brein achter de fusie tussen de kabelleverancier en Internet-portaal Excite. Datzelfde AT&T wil de firma nu weer in de oorspronkelijke twee stukken opdelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.