Peoplesoft ziet resultaten inzakken

Peoplesoft ziet zijn omzet over het afgelopen kwartaal met 14 procent dalen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De winst blijkt maar liefst 88 procent lager te zijn.

De leverancier van software voor bedrijfsautomatiseringssoftware (erp) wijt dit aan de 'keiharde markt' waarin hij opereert. Het bedrijf is de nummer twee erp-leverancier in de wereld.
De omzet zakt naar 303 miljoen dollar, terwijl de winst een vrije val maakt naar 5,2 miljoen dollar. De verkoop van beheersoftware stortte met 67 procent in vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit is te wijten aan het feit dat veel bedrijven hun software-orders opschorten om zich klaar te maken voor de millennium-wisseling.
"Het is een keihard jaar geweest voor iedereen die software verkoopt voor bedrijfstransacties", zegt Peoplesoft-president Craig Conway. Hij voorspelt matige groei voor begin volgend jaar, dankzij een reeks achterstallige bestellingen van klanten die hun bedrijfsruggengraat willen opwaarderen.
De softwarefirma weerspreekt de overtuiging van analisten dat de marges op erp-software lager zijn doordat het verzadigingspunt bereikt is. Er is één lichtpuntje voor Peoplesoft: de inkomsten uit dienstverlening nemen met 17 procent toe tot 245,7 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.