Vodafone doet nieuwe oproep aan Mannesmann

Vodafone-topman Christopher Gent zal deze week Mannesmann-president Klaus Esser nogmaals verzoeken het huidige overnamebod te accepteren. Verder overwegen een aantal Duitse aandeelhouders een rechtszaak tegen Mannesmann.

Enkele aandeelhoudende partijen in Hamburg willen via de rechtbank bewerkstelligen dat de directieraad van Mannesmann het overnamebod van Vodafone accepteert. De grond voor deze juridische actie is het argument dat deze handelswijze van de directie in strijd is met de belangen van de aandeelhouders. Dit meldt de Duitse krantWelt am Sonntag.
Ondertussen is president Klaus Esser halverwege een tournee van twee weken om aandeelhouders toe te spreken. De topman wil steun krijgen van investeerders om Mannesmann zelfstandig verder te laten gaan in de bloeiende Europese telecommarkt. Die eigen groei moet op termijn meer waarde opleveren dan het nu zwichten voor de overname-ambitie van Vodafone, aldus Esser.
Die Britse concurrent doet deze week nog een beroep op het Duitse telecombedrijf om in te gaan op het in theorie nog niet vijandige bod. In de praktijk is de sfeer echter allang vijandig. Mannesmann-topman Esser heeft dan ook al laten weten niet in te gaan op het verzoek van Gent, hoe beleefd diens telefoontje ook moge zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-06T00:00:00.000Z Redactie Computable