SAP en IBM vergroten samenwerking voor DB2

Sap en IBM breiden hun wereldwijde samenwerking uit om nu ook nadruk op DB2 leggen. Die databank van IBM zal voortaan de officiële voorkeur hebben van de Duitse leverancier van software voor bedrijfsautomatisering (erp).

De nieuwe nadruk op DB2 moet Sap-gebruikers meer platformkeuzes en mogelijkheden geven. Tenminste, voor die databank. Sap wil klanten namelijk overkrijgen van Oracle's databank naar die van IBM. Oracle is immers een aartsrivaal van de Duitse firma op het gebied van erp.
Toch draait het merendeel van de Sap R/3-gebruikers die bedrijfsprogrammatuur in combinatie met de Oracle-databank. Volgens Jeremy Burton, vice-president van Oracle's Internet-platformmarketing, gebruikt maar liefst 75 procent van de zestienduizend Sap-klanten de databank van zijn bedrijf.
"Sap vindt dat wij zijn klanten te dicht benaderen. Deze samenwerking is dus eigenlijk een poging om ons buiten te sluiten", aldus Burton. "Maar wij hebben een omringende strategie. We willen Saps relaties met zijn klanten in handen hebben middels onze crm-software (customer relationship management) en we willen hun relaties met toeleveranciers bezitten via onze aankoopsoftware (Oracle Internet Procurement)."
Sap en IBM weerspreken deze harde woorden van de Oracle-topman. DB2 zou een betere keuze zijn omdat het simpelweg beschikbaar op meer platformen beschikbaar is. "DB2 is dus de platform-onafhankelijke oplossing voor Sap. Dit is de enige databank die alle platformen ondersteunt die wij ook ondersteunen", zegt Stefan Rossius, directeur van Saps IBM-competence centre in Duitsland.
IBM zal dan ook een gespecialiseerd verkoopteam opzetten voor de combinatie van Saps erp-software en Mysap.com-portaal en het eigen DB2. Daarnaast maakt Sap bekend dat het DB2 zal inzetten voor zijn interne ontwikkel- en productiesystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable