Microsoft: Visual J++ niet van de hand

Microsoft ontkent de berichten dat het zijn Java-ontwikkelhulpmiddel Visual J++ verkoopt aan Rational Software. Die leverancier is weliswaar Java-partner in het integratie-programma voor ontwikkelpakket Visual Studio, maar van het schrappen van J++ zou geen sprake zijn.

Tony Goodhew, productmanager voor Visual Studio bij Microsoft, zegt dat de 'verwarring' is ontstaan door de aankondiging dat Rational een Java-compiler gaat maken die in Microsofts ontwikkelpakket wordt opgenomen. Rationals tegenhanger voor J++ zou echter niet dienen als vervanger voor die Microsoft-software.
"Die nieuwe compiler wordt geheel ontworpen, ontwikkeld en gemarketeerd door Rational en heeft helemaal niets te maken met Visual J++", aldus Goodhew. Hij benadrukt dat diverse andere partners in het Visual Studio Integrators Program (Vsip) ondersteuning voor verschillende talen toevoegen aan Microsofts ontwikkelpakket. Daaronder bevindt zich ook extra Java-ondersteuning van TowerJ.
De productmanager geeft echter wel toe dat er "een wolk van onzekerheid" hangt boven Microsofts vermogen Java op de langere termijn te ondersteunen. Goodhew formuleert dit met Microsofts bekende antitrust-tegenargument: "de mogelijkheid te innoveren". Hij zegt dan ook geen aankondigingen te kunnen doen over de toekomstige productstrategie voor Visual J++ totdat er meer duidelijkheid is in de nu lopende Java-rechtszaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.