Microsoft gaat mobiel met Ericsson

Microsoft en Ericsson gaan samen producten en diensten ontwikkelen voor mobiele Internet-toegang. De twee bedrijven zetten hiervoor een nu nog naamloze joint venture op waarin Ericsson een meerderheidsbelang heeft.

De Zweedse telecommunicatiefirma zal de mini-webbrowser Mobile Explorer van Microsoft gebruiken, terwijl die softwareleverancier het wap-formaat (wireless application protocol) van zijn nieuwste partner omarmt.
Daarnaast melden de twee bedrijven samen te werken "aan de verdere ontwikkeling van open industrie-standaarden". Het doel is protocollen als wap en toekomstige mobiele technologie beter te koppelen aan bestaande systemen zoals bijvoorbeeld PC-netwerken. Microsoft had tot op heden al enkele - vooral financiële - overeenkomsten gesloten met spelers in de telecom- en mobiele markt. Analisten zien in de nu onthuldejoint venture met Ericsson een reactie op de soortgelijke alliantie die rivaal Palm Computing heeft gesloten met Nokia.
Ondertussen hoopt Microsoft middels Ericsson ook het Symbian-consortium de voet dwars te zetten. Dat samenwerkingsverband tussen Psion, Ericsson, Nokia, Motorola en Matsushita ontwikkelt volgende-generatie mobiele online-apparaten op basis van Psions besturingssysteem Epoc. Ericsson heeft echter al verklaard dat het Symbian-platform centraal blijft staan in zijn strategie. De alliantie met Microsoft is "een belangrijke toevoeging aan ons strategische ontwikkelwerk voor Bluetooth, Symbian en wap", aldus het Zweedse telecombedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable