Protesten tegen overname van Lycos

De geplande aankoop van Internet-zoekmachine Lycos door televisiebedrijf USA Networks stuit op verzet van ontevreden aandeelhouders. Volgens de voorwaarden van de overname krijgen Lycos-aandeelhouders een belang van 30 procent in het nieuwe, nog-op-te-richten USA/Lycos.

Grootaandeelhouder Cmgi (Cambridge Meridian Group Incorporated), dat 20 procent van Lycos in handen heeft, zegt dat het overweegt tegen de overname te stemmen. De aandelenruil tussen USA Networks en Lycos verliest namelijk behoorlijk wat aantrekkingskracht nu de hele Internet-aandelenmarkt is ingezakt.
Bovendien koesterden aandeelhouders hooggespannen verwachtingen door de premiumprijs die @Home enkele weken terug neerlegde voor de overname van Excite. Wall Street reageerde juist andersom op de overeenkomst tussen USA Networks en Lycos. De aandelen van de Internet-zoekmachine annex portaal kelderden van het januari-hoogtepunt van 145 dollar naar een dieptepunt van 90 dollar per stuk.
Al enige tijd gingen geruchten over een aanstaande overname van Lycos, de laatste zelfstandige - maar daardoor ook alleenstaande - zoekmachine. De koers van Lycos is weer enigszins aangetrokken, maar analisten schatten dat de aandeelhouders van dat bedrijf nauwelijks voordeel halen uit de overname. Daarnaast blijken Lycos-directieleden vorige maand veel van hun aandelen van de hand te hebben gedaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-12T00:00:00.000Z Redactie Computable