Microsoft noteert goed eerste kwartaal

Microsoft heeft een goed eerste kwartaal voor het fiscale jaar 2000 achter de rug. De softwareleverancier behaalde mede dankzij de fors gegroeide PC-verkoop een netto winst van 2,19 miljard dollar.

De winst lag in dezelfde periode een jaar geleden maar liefst 30,2 procent lager. De omzet in het nu afgesloten eerste kwartaal kwam uit op 5,38 miljard dollar, 22 procent meer dan de eerste drie maanden van fiscaal 1999. Omgerekend komen deze cijfers neer op een winst van 40 dollarcent per aandeel tegenover 31 dollarcent per aandeel vorig jaar.
Microsoft verklaart deze gunstige financiële cijfers te danken aan aanzienlijke omzetgroei over al zijn productlijnen. De omzet van Windows steeg 17,2 procent naar 2,25 miljard dollar (1,92 miljard dollar in het eerste kwartaal van vorig jaar). De verkoop van applicaties en ontwikkelhulpmiddelen steeg 40,3 procent naar 2,45 miljard dollar.
De activiteiten op consumenten-, commercie- en online-gebied groeiden met 29,7 procent naar een omzet van 685 miljoen dollar. Die stijging is met name te danken aan de verkoop van het amusementsdeel van de online-stadsgidsen MSN Sidewalk. Al met al stelt Microsoft weinig negatieve invloed op de verkoop te hebben ondervonden van het millennium-probleem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.