HP hangt eigen automatisering aan MySap.com

Hewlett-Packard (HP) gaat de nieuwe web-architectuur, Mysap.com, van erp-leverancier Sap inzetten voor zijn eigen bedrijfssysteem. De computerfabrikant wil met die software al zijn werknemers, partners en toeleveranciers wereldwijd verbinden.

De twee IT-bedrijven hebben nog geen tijdsschema rond, maar willen zo snel mogelijk beginnen aan de implementatie. Een overeenkomst is al wel getekend. Dit meldt Mei-Lin Cheng, informatie-directeur (cio) van HP's divisie voor beeld- en printsystemen.
Cheng zegt dat HP zijn interne bedrijfsvoering al enkele jaren in toenemende mate draait op het automatiseringspakket R/3 van Sap. Op dit moment gebruikt de computerfabrikant R/3 voor ongeveer 70 procent van zijn cruciale (backoffice) applicaties.
HP besloot onlangs Saps software voor online-productconfiguratie in gebruik te nemen. Volgens Cheng waren de ervaringen met dat product dusdanig positief dat het bedrijf de Internet-functionaliteit verder wil voeren.
Mysap.com biedt gebruikers de mogelijkheid via een website toegang te verkrijgen tot Saps programmatuur voor bedrijfsautomatisering. Daaronder vallen systemen voor inkoop, bevoorrading, productie en verkoop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable