CA en Acer zetten asp-samenwerking op

Computer Associates (CA) zet samen met Acer zijn eerste stap in de opbloeiende markt voor applicatie-huisvesting en dienstverlening (asp). De consultant zet samen met de Taiwanese PC-fabrikant een nu nog naamloze joint venture op.

Dat gezamenlijke bedrijf, met een waarde van 3 miljoen dollar, moet in het eerste kwartaal van volgend jaar operationeel zijn. Het geheel valt onder de leiding van CA-topman dr. Wenwey Hseush, die nu nog vice-president onderzoek & ontwikkeling is in Azië.
De nieuwe applicatie-dienstverlener wil via Internet bepaalde programma's en diensten bieden aan middelgrote bedrijven. Die klanten hebben dan toegang tot relatief dure software die voorheen alleen voorbehouden was aan grote bedrijven.
CA zegt dat dit de noodzaak voor de aanschaf van software-licenties wegneemt. Gebruikers kunnen voortaan gespecificeerde rekeningen krijgen voor precies de programmatuur, gebruikersaantallen en tijdseenheden die ze hebben ingezet.
In eerste instantie bieden CA en Acer gelokaliseerde boekhoudpakketten en diensten voor bedrijfsautomatisering (erp). De lokalisering van de CA-software is reeds gedaan door de huidige Aziatische partners van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable