MIT zet Europees Medialab op in Dublin

Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) werkt samen met de Ierse regering aan de vestiging van een Europese uitvoering van het vermaarde Medialab in Dublin. Deze tegenhanger van het bekende Amerikaanse onderzoeksinstituut wordt grotendeels gefinancieerd uit bedrijfsgiften.

De Ierse overheid draagt ook een deel bij, dit betreft echter een minderheidsfinanciering. Het Europese laboratorium zal zich concentreren op het ontwikkelen van Internet-technologieën, waaronder verbeteringen voor elektronische handel en interactiviteit.
Het achterliggende doel is het kweken van een bedrijgsklasse van 'digitale entrepeneurs' zoals die ook rondom het oorspronkelijke Medialab in Cambridge is ontstaan. Het officieel geheten Medialab Europe moet een vruchtbare bodem vormen voor onderzoekers, uitvinders en artiesten.
De Ierse regering hoopt hiermee het land voort te stuwen in de vaart der IT-gerichte volkeren. Afgestudeerden van het Amerikaanse MIT zetten namelijk vaak technologiebedrijven op in de fysieke nabijheid van het lab. "We brengen de toekomst naar Ierland", vat de Ierse premier Bertie Ahearn samen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable