Dell installeert Red Hat Linux op servers

Dell heeft zijn relatie met Red Hat uitgebreid en zal de Linux-variant van die distributeur voortaan voorgeïnstalleerd leveren op zijn PC-servers. Dit omvat zowel bestaande als toekomstige machines, die vergezeld zijn van negentig dagen ondersteuning door Red Hat.

Analisten waren niet verbaasd of uitgesproken positief over deze stap van Dell. "Als Novell en Dell zo'n soort overeenkomst sloten voor Netware 5.1, had er niemand opgekeken", relativeert analist Dan Kusnetzky van onderzoeksbureau IDC.
Investeerders en aandeelhouders reageerden aanmerkelijk enthousiaster; de aandelenkoersen van beide bedrijven beleefden weer een scherpe stijging. Tot op heden konden Dell-klanten Linux alleen van deze PC-fabrikant verkrijgen op speciaal - duurder - verzoek.
Ondertussen meldt een Amerikaanse woordvoerder van Dell dat de verkoop van servers met het 'open source' besturingssysteem in het afgelopen derde kwartaal is verdubbeld ten opzichte van het tweede kwartaal. Hij merkt daarbij echter op dat het aandeel van Linux nog altijd klein is in vergelijking met de andere platformen die de PC-fabrikant ondersteunt.
Voor Linux-distributeur Red Hat is de overeenkomst met Dell niet direct goed voor grote inkomsten. Het zijn vooral de verwachte klanten voor dienstverlening waar Red Hat het van moet hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable