Rechtszaak Caldera Microsoft uitgesteld

De voortzetting van Caldera's antitrustzaak tegen Microsoft heeft twee weken vertraging opgelopen. Districtsrechter Dee Benson moet nog een niet-gerelateerde criminele zaak voorzitten. De Caldera-zaak zal op 1 februari verder gaan.

Volgens de oorspronkelijke planning zou de rechtszaak op 17 januari weer op gang komen, maar de betrokken rechter heeft dan nog andere verplichtingen. Lyle Ball, woordvoerder van aanklager Caldera, zegt dat het bedrijf op 7 februari zijn argumenten zal presenteren aan de rechter. Dat zal in totaal drie weken in beslag nemen.
Microsoft meldt dat de afhandeling van de hele rechtszaak nog acht tot twaalf weken zal duren. Ball meent dat dat, gezien Microsofts juridische geschiedenis en de lengte van de verhoren, zeker meer dan twaalf weken in beslag kan nemen.
Caldera beschuldigt Microsoft ervan in de periode 1988-1995 besturingssysteem DR-Dos op illegale wijze uit de markt te hebben gedrukt. Hiervoor zou de aangeklaagde softwareleverancier onder meer onjuiste foutmeldingen bij de installatie van Windows 3.1 hebben ingezet. Verder zou ook het fuseren van Dos en Windows - in versie 95 en hoger - bedoeld zijn om de concurrentie van DR-Dos te smoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-10T00:00:00.000Z Redactie Computable