Leger VS intensiveert Internet-gebruik

Het Amerikaanse leger gaat zijn gebruik van informatietechnologie en met name Internet opvoeren. Zo wil Defensie het web inzetten als extra attractie bij recrutering. Bovendien houdt het leger een groot online onderzoek naar voornamelijk administratieve IT-wensen van de militairen.

Het online-onderzoek is op 4 oktober gestart en moet een inventarisatie maken van alle wensen die bij het personeel met computergerelateerde functies bestaan. Uitgesloten van de wensenlijst is echter computergebruik in relatie tot mobiele telefonie en radio, alsmede het beheer van archieven en enkele operationele tactische en strategische diensten.
De laagste rangen kunnen straks vrijwel gratis via Internet HBO-opleidingen volgen. In de vier jaar dat hun contract duurt kunnen soldaten normaal gesproken een opleiding van twee jaar voltooien. Het leger grijpt naar het web vanwege de toenemende concurrentie op de personeelsmarkt. Het opzetten en geven van de cursussen is in handen van enkele erkende Amerikaanse onderwijsinstituten.
Het Amerikaanse leger heeft na de Tweede Wereldoorlog een zeer omvangrijk programma voor HBO-opleidingen na de diensttijd opgezet onder de naam GI Bill (wet voor de algemene infanterist). Later werden vele opleidingen tijdens de dienstperiode aangeboden. Het nadeel van die aanpak was de vaak afgelegen locaties van basissen. Door het gebruik van Internet denkt het leger dit probleem aanzienlijk te kunnen verminderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-10T00:00:00.000Z Redactie Computable