Beursgang Exact in zicht

Softwareleverancier Exact uit Delft wil op korte termijn naar de beurs. In het tweede kwartaal, of zelfs eerder, vraagt het bedrijf een notering aan de Amsterdamse beurs aan.

Naar verluidt heeft Exact al langer beursplannen. Het moest die verscheidene malen uitstellen vanwege problemen in de productontwikkeling en het stroef verlopen van een aantal acquisities in Duitsland. Exact levert bedrijfssoftware, waaronder boekhoudpakketten, voor het midden- en kleinbedrijf.
Exact ontkent dat het reeds alle knopen rond de beursgang heeft doorgehakt.Het Financieel Dagblad meldde vorige week dat Exact in het tweede kwartaal naar de Amsterdamse beurs wil en daarbij begeleid wordt door Goldman Sachs en ABN Amro. "We zijn met de voorbereidingen bezig maar hebben nog geen beslissingen genomen", aldus directeur Lucas Brentjes.
Diverse bronnen melden echter dat Exact haast heeft, omdat het wil profiteren van het verbeterde beursklimaat in de eerste helft van dit jaar. Brentjes: "Het gaat ons niet alleen om het moment van de eerste notering, maar vooral om de groei van het bedrijf en de waarde van het aandeel op lange termijn." Bovendien heeft Exact volgens hem geen dwingende reden om geld op te halen. De kaspositie van het bedrijf is goed en kostbare acquisities of reorganisaties staan niet op stapel. Exact wil met een beursgang vooral zichtbaarder worden in de markt en verwacht een positief effect op zijn imago.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.