C/Tac: 17 mensen weg, winst gehalveerd

Bij SAP-consultant C/Tac in Den Bosch zullen ongeveer 17 ingeleende mensen weg moeten, omdat de winst over het eerste halfjaar is gedaald van 1,7 naar 0,85 miljoen gulden. De vaste mensen kunnen blijven. Dat heeft directeur Hugo Cooymans vandaag bekend gemaakt. Op 2 juli heeft het bedrijf een persbericht over de lagere winst uitgestuurd.

De koers van het aandeel, dat op de beurs in Amsterdam is genoteerd, is sinds vrijdag 25 procent gedaald, terwijl het aandeel sinds midden vorig jaar van rond 45 naar 20 gulden zakte. Reden voor de lagere verwachting is het millenniumprobleem, stelt Cooymans. Aan het einde van het eerste kwartaal verwachtte het bedrijf nog een winststijging van 30 procent.
Wel kreeg het bedrijf nog naar eigen omschrijving een 'grote order' op 25 mei van veilingbedrijf The Greenery. Op 17 juni werd het nieuwe hoofdkantoor in Den Bosch geopend, waarbij echter met geen woord over een lagere winst werd gerept. De aandelenbeurs verwacht dat bedrijven zo snel mogelijk koersgevoelige informatie bekend maakt.
Volgens directeur Cooymans gaat het de meeste SAP-resellers niet voor de wind. Wel verwacht hij dat na de jaarwisseling de markt weer aantrekt. Een nieuwe winstverwachting voor 1999 wilde Cooymans niet geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.