VN-organisatie buigt zich over domeinnamen

De internationale organisatie voor intellectueel eigendom Wipo heeft de eerste klacht over misbruik van domeinnamen ontvangen. Het is de eerste keer dat een organisatie van de Verenigde Naties zich over deze problematiek buigt.

Details over de kwestie zijn niet bekendgemaakt, maar de zaak gaat over registratie van een domeinnaam te kwader trouw, ook welcybersquatting of cyberkraken genoemd.
Handige zakenlieden registreren vaak domeinnamen waarin ook andere bedrijven geïnteresseerd zijn. Zij hopen dat de geïnteresseerde ondernemingen vervolgens geld betalen om de geregistreerde naam te mogen gebruiken. Indien het bedrijf dat de naam registreert weet dat een andere onderneming hiermee plannen heeft, valt dit onder de noemer 'kwade trouw'.
Wipo heeft vorige week een resolutie aangenomen waarin de klachtenafhandeling is opgenomen. Een panel van één tot drie experts zal zich over de zaken buigen. De complexe casus worden naar de rechter verwezen. Uitspraken vallen binnen 45 dagen te verwachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-06T00:00:00.000Z Redactie Computable