EC wil IT voor alle Europeanen via eEurope

De voorzitter van de Europese Commissie Roman Prodi heeft vandaag een initiatief gelanceerd dat als doel heeft iedere Europeaan de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van informatietechnologie. Het plan met de naam 'eEurope' komt vrijdag tijdens de Europese top in Helsinki aan de orde en zal ook in maart te Lissabon worden besproken.

eEurope-plan moet deze transformatie mogelijk maken en de modernisering van de Europese economie versnellen. Europa heeft al historische projecten uitgevoerd, zoals de gemeenschappelijke markt en de euro. Nu moeten wij een goed antwoord geven op de informatie-maatschappij."
Het hoofddoel vaneEurope is om iedereen deel uit te laten maken van het digitale tijdperk en een ondernemersklimaat te creëren waaruit nieuwe ideeën ontspruiten. Tegelijkertijd moet worden gewerkt aan sociale cohesie en vertrouwen van de consument. Om dit te bereiken zal Europa concurrentie stimuleren, scholen aansluiten op Internet, een wettelijk kader tot stand brengen en snel Internet regelen voor studenten en onderzoekers. Bovendien is er aandacht voor smartcards, bereikbaarheid van risicokapitaal, participatie van gehandicapten, goede infrastructuur en digitale toegang tot overheidsinformatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable