Barnes & Noble drukt boeken af op aanvraag

Barnes & Noble werkt samen met IBM aan het opzetten van een systeem dat boeken afdrukt op aanvraag van klanten. Die kopers kunnen hun - al dan niet online -bestelde boek - dan meteen meenemen uit een B&N-filiaal.

IBM levert de afdruk- en werkstroomsystemen, de servers en de software voor elektronisch boekbeheer en distributie. De IT-leverancier zorgt ook voor onsite-assistentie via een nieuw inhoud-distributiecentrum in Jamesburg (New Jersey) dat medio 2000 operationeel moet zijn.
Dit systeem voorprint-on-demand moet boeken snel (binnen vijf minuten) en efficiënt beschikbaar stellen voor klanten. Ondertussen werkt Barnes & Noble ook aan de andere kant van het spectrum voor boeken-via-het-web.
De boekverkoper begint in januari samen met diverse uitgevers aan de opzet van een digitale bibliotheek. De vulling van dat elektronische pakhuis is bestemd voor digitale boeken én voor het print-op-aanvraag-systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-13T00:00:00.000Z Redactie Computable