Aanklachten Baan-beleggers tikken aan

De eisen van Amerikaanse beleggers voor schadevergoeding door Baan zijn inmiddels opgelopen tot 12,5 miljoen dollar. Het gaat hier om in totaal 466 individuele aandeelhouders, die in diverse rechtszaken de Nederlandse softwareproducent voor de rechter slepen.

Deze cijfers komen naar voren uit documenten die zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Deze Amerikaanse 'beurswaakhond' heeft die gegevens nu vrijgegeven. Het was al bekend dat investeerders Baan aanklagen wegens het onjuist weergeven van de financiële positie van het bedrijf.
In oktober vorig jaar stapten diverse beleggers naar de rechter nadat de aandelenkoers van Baan scherp was ingezakt. De beurs reageerde hiermee op de onthulling van sterk tegenvallende financiële resultaten als gevolg van een fel bekritiseerde vorm van creatief boekhouden.
Daarbij kwam ook een ondoorzichtige kluwen aan transacties tussen Baan en diens dochter- en zusterbedrijven aan het licht. Het bedrijf heeft die constructie inmiddels laten varen, maar het bestaan er van blijft de onderneming voorlopig achtervolgen via de aanklachten van beleggers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-14T00:00:00.000Z Redactie Computable