Fusie USWeb en Whittman-Hart vangt kritiek

De voorgenomen fusie tussen USWeb/CKS en Whittman-Hart is onderhevig aan kritiek van analisten en beleggers. Internet-dienstverlener USWeb wil samengaan met de traditionele dienstverlener Whittman middels een aandelenruil.

De aanstaande fusie-partners zeggen dat de totale onderneming zich geheel op Internet zal richten en in totaal veertien miljard dollar waard zal zijn. Aandeelhouders reageren echter sceptisch; de koersen van beide bedrijven zakte tot een gezamenlijke waarde van 6,8 miljard dollar. De oorzaak voor deze argwaan is twijfel aan de mate van integratie die de twee bedrijven kunnen en zullen bereiken.
USWeb-president Robert Shaw beweert dat de traditionele verschillen in klantengroepen tussen de twee dienstverleners wegvallen. Dit maakt volgens de topman een totale integratie goed mogelijk. Wanneer de fusie eenmaal is afgerond, zullen USWeb-aandeelhouders 57 procent van de onderneming bezitten. Robert Bernard, president en directieraadsvoorzitter van Whittman, wordt president van het nieuwe bedrijf. Zijn financiële directeur Bert Young gaat met hem mee in deze promotie.
USWeb-president Shaw krijgt de positie van voorzitter voor de directieraad, terwijl zijn operationeel directeur (coo) die post behoudt. De twee bedrijven leveren elk vier directeuren voor de gefuseerde directieraad, die verder één nieuw lid krijgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-14T00:00:00.000Z Redactie Computable