Nettowinst Cap stijgt tot 94 miljoen gulden

Automatiseerder Cap Gemini heeft over het eerste half jaar een nettowinst geboekt van 94 miljoen gulden. Dit is een stijging van bijna 35 procent in vergelijking met van vorig jaar. De omzet steeg ruim 20 procent naar 823 miljoen gulden, inclusief overnames verwerkt van het afgelopen jaar.

Zonder de overnames van Bortiboll Communications, Aihm, Accu en Twinsoft (Nederland en België) zou de nettowinst bijna 34 procent zijn gegroeid en de omzet ruim 16 procent. Het aantal medewerkers steeg met ruim 14 procent tot 7330. Dit blijkt uit de voorlopige halfjaarcijfers die de automatiseerder vandaag bekend maakte.
De directie verwacht dat de groei zich het hele jaar zal voortzetten. De winstgroei in het tweede half jaar zal 'iets minder' zijn dan die van de eerste zes maanden. Dat wijt het bedrijf aan de markt die met het oog op de eeuwwisseling 'een beetje voorzichtig wordt'.
De eerste zes maanden was er sprake van een goede markt, een goed gespreide vraag, betere prijzen en een betere bezettingsgraad van het personeel. Het bedrijf zal naar verwachting van de Nederlandse beurs verdwijnen, nadat vorige maand de Franse moeder een bod deed op alle aandelen van de Nederlandse halfdochter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.