Sun vraagt merknaam-licentie voor Java

Sun Microsystems rekent Java-ontwikkelaars een merknaam-licentie voor hun producten. Dit besluit stuit direct al op weerstand en gemor. Het betreft hier software die de Java 2 Enterprise Edition gebruikt en deze naam voert.

Die nieuwe versie van de zware Java-variant is vorige week wereldwijd gelanceerd tijdens een persconferentie in New York. Sun liet daar ook weten zijn pogingen voor de standaardisatie van Java middels de Ecma (European Computer Manufacturers Association) te laten varen.
Het bedrijf houdt deze week een bijeenkomst om de ontwikkelgemeenschap tekst en uitleg te geven. Software-president Pat Sueltz zegt samen met ontwikkelaars de koers te willen bepalen voor Java.
Het 'semi-open source' licentiemodel van Sun, genaamd Community Source, moet daarbij als handvat dienen. Ondertussen maakt de Java-leverancier zich niet bepaald populair met de introductie van zijn royaltie-beleid voor merknaam-gebruik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-14T00:00:00.000Z Redactie Computable