IT-bedrijven zetten encryptiegroep op

Vijf voorstanders van beveiliging op basis van public key infrastructure (pki) zetten het PKI Forum op. Deze bedrijfsgroep telt Microsoft en IBM onder zijn leden en wil het gebruik van die encryptietechnologie vergroten.

Het Forum wil ook het beveiligingsbesef bij bedrijven vergroten en problemen met interoperatibiliteit tussen pki-applicaties aanpakken. Het feit dat verschillende pki-pakketten niet goed samenwerken, is volgens de vijf bedrijven de voornaamste barrière die de pki-technologie moet overwinnen.
Samenwerking met standaardisatie-organisaties staat dan ook hoog in het vaandel van de bedrijfsgroep. Carrie Bendzsa, woordvoerster van Forum-lid Entrust Technologies, zegt dat de Internet Engineering Taks Force (Ietf) is benaderd, en dat ook medewerking wordt verleend aan onafhankelijke test-instanties. De andere twee leden van het PKI Forum zij Baltimore Technologies en RSA Security Incorporated.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-14T00:00:00.000Z Redactie Computable