Content-protocol voor Internet wint steun

Dertig IT-bedrijven scharen zich achter het nieuwe Internet content application protocol (Icap). Die technologie stelt Internet-leveranciers en applicatie-huisvesters (asp's) in staat nieuwe diensten te bieden, zoals gerichte advertenties, virus-scannen en vertaling.

Bovendien is Icap niet alleen bedoeld voor op PC's, maar kunnen die toekomstige diensten op basis van dit protocol ook aangeboden worden voor palmcomputers en andere mobiele apparaten. Hierbij houdt Icap rekening met wisselende factoren als bandbreedte en afbeeldingsgrootte (scherm).
Technisch gezien bouwt het protocol voort op de Get- en Post-functies in de specificatie van Internet-taal Http 1.1 (hypertext transfer protocol). Icap controleert bij verzoeken om web-inhoud deheader van die informatie-aanvraag om te bepalen van wat voor soort apparaat het komt. Op basis daarvan wordt bijvoorbeeld het beeldmateriaal achterwege gelaten.
Het Icap Forum, onder voorzitterschap van Akamai Technologies en Network Appliance Incorporated, telt nu onder zijn leden Cisco, Nortel en Doubleclick. De groep zal het protocol begin volgend jaar indienen bij de Internet Engineering Task Force (Ietf) voor goedkeuring en benoeming tot officiële standaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-14T00:00:00.000Z Redactie Computable