SAP verkiest Microsoft voor ontwikkeling

Sap wil zijn interne ontwikkelwerk voor het Windows-platform voortaan op Microsofts SQL Server 7 doen. Hiervoor gebruikt de Duitse leverancier van automatiseringssoftware momenteel de databankprogrammatuur van Oracle.

De concurrerende Microsoft-databank moet in de loop van de komende maanden de basis worden voor ruim honderdvijftig interne ontwikkel- en productiesystemen. Verder bombarderen de twee softwareleveranciers het aanstaande Windows 2000 tot 'voorkeursplatform' voor Sap-klanten die de Mysap.com-portaalapplicaties installeren.
De Amerikaanse tak van Sap begint volgende maand aan een grootscheepse reorganisatie van zijn verkoopstaf. De huidige, gescheiden verkoopafdelingen voor kleine en grote bedrijven worden samengevoegd. Ook zal het beslissingsniveau binnen het bedrijf dichter naar de klant toe worden gebracht zodat besluiten sneller genomen kunnen worden.
Chris Larsen, de vorige week benoemde president van Sap America Incorporated, zegt dat hij zijn bedrijf meer 'pro-actief' wil maken. Dit met name voor gebruikers van het vlaggeschip-product R/3, maar ook voor klanten die de andere zakelijke applicaties van Sap gebruiken.
"Onze verkopers moeten meer beschikbaar en toegankelijk zijn voor gebruikers, ook wanneer die niet al gefinancieerde projecten op tafel hebben liggen", aldus Larsen. "We zullen ook personen neerzetten die zich concentreren op specifieke verticale industrieën en bepaalde regio's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-15T00:00:00.000Z Redactie Computable