Nog geen standpunt adviescommissie e-tax

De Amerikaanse Advisory Commission on Internet Commerce neemt nog geen standpunt in over de heikele kwestie van belasting op elektronische handel. Analisten en leden van deze adviescommissie waarschuwen het bedrijfsleven zich voor te bereiden op alle eventualiteiten.

"Bedrijven moeten flexibiliteit inbouwen in hun systemen, want e-belasting is een doorlopend debat", aldus commissielid David Pottruck, president van online-aandelenhandelaar Charles Schwab Corporation. "Niemand weet waar dit debat toe zal leiden."
Pottruck meent dat de huidige ban op online-belasting zeker gehandhaafd kan blijven. De commissie kan er echter ook voor kiezen e-handel te behandelen als traditionele handel, inclusief belastingtarieven. "Naarmate de omvang van online-verkoop toeneemt, zal het rumoer over oneerlijke taxering luider worden. Je kunt een ban op e-belasting namelijk zien als het bevoorrechten van de ene vorm van commercie boven de andere", erkent de Schwab-president.
Het advies dat hij bedrijven geeft luidt dan ook: "probeer je voor te stellen wat voor veranderingen er plaats zouden kunnen vinden". Het probleem is echter dat de mogelijkheden nogal uiteen lopen. De Amerikaanse adviescommissie is nog steeds bezig met het maandag gestartte debat. De staatsoverheden van de Verenigde Staten zijn in ieder geval tegen een ban op e-belasting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-16T00:00:00.000Z Redactie Computable