Veritas voorspelt winst na kwartaalverlies

Software-ontwikkelaar Veritas ziet de toekomst zonnig in. Het bedrijf noteert over het derde kwartaal weliswaar een netto-verlies van 183,5 miljoen dollar (ruim 374 miljoen gulden), maar dat is vooral veroorzaakt door de acquisitie van Seagate Software's Network and Storage Management Group.

Zonder de met die overname gepaard gaande kosten zou Veritas een winst hebben geboekt van 38,9 miljoen dollar (ruim 79 miljoen gulden).
In het tweede kwartaal bedroeg Veritas' winst nog 17,1 miljoen dollar. Het bedrijf zit dus duidelijk in de lift. Voor het vierde kwartaal verwacht de onderneming een verdere winstgroei met tenminste 9 procent. Bovendien staat een aantal nieuwe producten op stapel, waarvan Veritas hoge verwachtingen heeft. Begin volgend jaar verschijnt bijvoorbeeld een nieuwe, lichte versie van de 'netwerk back-up'-software en wordt momenteel een nieuwe Geocluster-faciliteit ontwikkeld voor automatische, op afstand bedienbare mogelijkheden voor data-herstel.
Volgende week zal Veritas op de gebruikersconferentie bovendien een demo-versie tonen van de nieuwe Magellan-software, voor het gebruik van Veritas-applicaties in san's (storage area networks). Magellan zal halverwege volgend jaar op de markt komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.