IBM en Ford starten Europese software-centra

Autofabrikant Ford zet in Europa twee centra op waarin het samen met IBM software gaat bouwen. Deze software moet bijdragen tot snellere en goedkopere ontwikkeling van nieuwe producten van de autofabrikant.

De bedrijven hebben een overeenkomst gesloten voor de periode van vijf jaar. De ontwikkelcentra komen in het Engelse Essex en het Duitse Keulen, vlakbij de belangrijkste Europese vestiging van Ford.
Volgens IBM is met de deal ongeveer een bedrag gemoeid van 100 miljoen dollar, éénderde van de som die IBM en Ford bij een soortgelijke overeenkomst die in januari van dit jaar sloten voor een ontwikkelcentrum in de Amerikaanse regio.
Beide bedrijven zullen ongeveer evenveel personeel leveren; de vestigingen komen onder leiding van IBM. Eind volgend jaar zullen de twee vestigingen samen naar verwachting ongeveer 120 werknemers in dienst hebben.
Volgens een woordvoerder van IBM wordt de software geheel afgestemd op de Europese markt, daarbij met name rekening houdend met de heterogeniteit in cultuur, taal en munteenheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-16T00:00:00.000Z Redactie Computable