Amazon.com's Jeff Bezos Man of the Year

Het Amerikaanse opinie-tijdschrift Time Magazine heeft Jeff Bezos, de oprichter en baas van Internet-bedrijf Amazon.com uitgeroepen tot Man of the Year. Bezos heeft met zijn online verkoop van boeken een ware revolutie ontketend in de verkoop van goederen via Internet.

'Bezos is een persoon die niet alleen de manier waarop wij dingen doen verandert, maar ook een weg plaveit voor de toekomst', luidde de motivatie van het tijdschrift. 'Elektronische handel bestaat nu zo'n vier tot vijf jaar, maar 1999 geldt als het jaar waarin e-commerce- en de dotcom-manie een niveau heeft bereikt waarin het ons allen raakt.'
Bezos, 35 jaar oud, startte Amazon.com in juli 1995 in een klein huurflatje ergens in een buitenwijk van Seattle. Hij richtte zijn garage in als werkruimte, waar hij zijn website op drie Sun werkstations ging testen met 300 denkbeeldige klanten. Zijn startkapitaal bedroeg 300.000 dollar, ongeveer 650.000 gulden. Vier jaar later was dat uitgegroeid tot een onderneming met een klantenbestand van 13,1 miljoen, met een verkoop die geschat wordt op 8 miljard dollar.
Bezos staat wel bloot aan kritiek op Wall Street. Hij bruist van wilde, ambitieuze uitbreidingsplannen, terwijl zijn bedrijf nog steeds geen winst maakt. Critici twijfelen eraan of dat ooit zal gebeuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.