Intel stuwt Pentium III voort naar 800 MHz

Intel kondigde gisteren zijn nieuwste Pentium III-processoren aan die draaien op een kloksnelheid van 750 en 800 MHz. De lancering van deze chips werd opgeluisterd door de vrijgave van nieuwe systemen van bekende PC-fabrikanten.

Dell, Hewlett-Packard en Gateway bevinden zich onder die reeks Intel-klanten. Critici menen echter dat de productie van deze nieuwste Pentium III's pas volgende maand op gang komt. De eerste, nu alvast aangekondigde, PC's met 750 en 800 MHz Intel-chips zouden dan ook vanaf mid-januari verkrijgbaar zijn.
Deze snellere uitvoeringen van de Coppermine-processor zijn ook voorzien van 0,18 micron-transistorverbindingen op de chip. Volgens de producent zelf zijn nu vier van zijn productiefaciliteiten uitgerust met dit productieproces. In het eerste kwartaal van volgend jaar zal ook Intels fabriek in Nieuw-Mexico, Fab 11, ook overschakelen naar 0,18 micron.
Verder ondersteunen deze nieuwe Pentium III's een 133 MHz systeembus voor de communicatie met het PC-geheugen. Op termijn wil Intel deze processoren combineren met het door problemen geteisterde Rambus-geheugen.
Intel-concurrent AMD komt naar verluidt begin volgende maand op de proppen met een Athlon op 800 MHz. Enkele hardware-recensie-sites zijn al voorzien van deze aanstaande processor. Compaq en IBM worden genoemd als de computerfabrikanten die deze nieuwe chip in hun systemen zullen gebruiken. Die nieuwe uitvoering van de Athlon is uitgerust met een systeembus die op een kloksnelheid van 200 MHz communiceert met het geheugen. Probleem is echter dat geheugenchips die snelheid nog niet bereikt hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-21T00:00:00.000Z Redactie Computable