Lexmark verrast maar waarschuwt voor daling

Printerfabrikant Lexmark boekt over het derde kwartaal hogere winsten dan Wallstreet voorspelde, maar waarschuwt dat de cijfers van het vierde kwartaal waarschijnlijk achterblijven bij de verwachtingen.

De onderneming uit Lexington (Kentucky) noteerde voor het derde kwartaal netto inkomsten van 77 miljoen dollar (157 miljoen gulden), 38 procent meer dan de 58 miljoen dollar van het derde kwartaal in 1998. Ook de omzet steeg, van 744 miljoen dollar in het derde kwartaal vorig jaar tot 845 miljoen nu. De bruto winstmarges bleven stabiel.
De recente introductie van een geheel nieuwe lijn monochrome inkjet printers en daaraan gerelateerde producten, de grootste lancering uit de geschiedenis van de onderneming, legt een enorme druk op de cijfers van het lopende kwartaal, zo laat Lexmark weten. De nieuwe productlijn is echter broodnodig in de concurrentiestrijd met marktleider Hewlett-Packard. Met de inkjet-printerlijn heeft het bedrijf naar eigen zeggen in die oorlog voor de frontale aanval gekozen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.