IBM sleept EMC voor rechter om patenten

IBM sleept opslag-concurrent EMC voor de rechter wegens het schenden van een overeenkomst voor patenten. Daarnaast zou het aangeklaagde bedrijf de desbetreffende patenten stiekem op naam van het overgenomen Data General hebben gezet.

IBM en EMC sloten in maart dit jaar een omvangrijke overeenkomst voor de wederzijdse uitwisseling van patenten voor opslagtechnologie. De aanklagende computerfabrikant stelt dat het daarmee recht kreeg op alle patenten van EMC, ook indien die via overnames en fusies in handen van dat bedrijf zijn gekomen.
EMC kocht in oktober dit jaar computerproducent en opslagfabrikant Data General. De auteursrechtelijk beschermde technologie die de koper daarmee in handen kreeg, houdt het volgens IBM buiten de uitwisselingsovereenkomst. Dat heeft EMC bereikt door de patenten onder te brengen in de dochter DG Patent Holdings. De aangeklaagde firma ontkent dit alles en zegt het contract met IBM tot op de letter na te leven.
Ondertussen bouwt EMC zijn portfolio beheersoftware voor opslagsystemen uit door Softworks over te nemen. De aandeelhouders van dat bedrijf ontvangen ongeveer 192 miljoen dollar in contanten. Dat bedrag komt neer op 10 dollar per aandeel. Deze overname moet aan het einde van het eerste kwartaal van 2000 zijn afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-23T00:00:00.000Z Redactie Computable