UPC aast op kabelnet Deutsche Telekom

Kabelmaatschappij UPC wil het kabelnetwerk van Deutsche Telekom (DT) in handen krijgen. Deutsche Bank-dochter DB Investor en het Amerikaanse Callahan azen echter ook op dit net, dat met ruim 18 miljoen abonnees het op twee na grootste ter wereld is.

De uiteindelijke koper zal op z'n minst 36 miljard gulden op tafel moeten leggen voor het gehele kabelnet van DT. Bij dit bedrag wordt uitgegaan van zeker tweeduizend gulden per kabel-aansluiting.
UPC wil het totale netwerk, dat is verspreid over negen regio's, overnemen. Het bedrijf zegt echter dat dat waarschijnlijk niet zal lukken. De prioriteit ligt in ieder geval bij de DT-netwerksegmenten in de Duitse deelstatem Noordrijn-Westfalen en Hessen. Daar liggen namelijk zakelijke centra, zoals Frankfurt.
Eerder deze week zette UPC al stappen op de Duitse kabelmarkt met de aankoop van een belang van 17,2 procent in Primacom. Dat kabelbedrijf is de op drie na grootste in Duitsland. UPC zou het nu verkregen belang uiteindelijk willen vergroten tot een meerderheidsaandeel.
Verder heeft UPC zich voor 92 procent ingekocht in het Franse kabelbedrijf Intercomm. Die firma heeft 80.000 abonnees, waarmee UPC in totaal 400.000 Franse gebruikers telt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-24T00:00:00.000Z Redactie Computable