Millennium-virussen klaar voor aanval

Diverse fabrikanten van anti-virussoftware waarschuwen voor virussen die op 1 januari 2000 actief zullen worden. Deze bedrijven zeggen een aantal virussen te hebben waargenomen die zich verspreiden via e-mail en zich koest houden tot nieuwjaarsdag.

Deze stille virussen variëren in hun schadelijkheid van het wissen van gegevens op de lokale harde schijf tot het weergeven van een boodschap die gebruikers angst voor een millenniumprobleem moet geven.
De kwaadwillende programma's hebben gemeen dat zij bij aankomst op een PC de datum controleren. Indien het nog geen 2000 is, blijven ze 'ondergedoken' en onschadelijk. Het gevaarlijkste 'millennium-virus' dat tot nog toe is ontdekt door anti-virusleveranciers is Mypics. Dit programma kan de interne klok van PC's verstoren.
"We hebben al berichten gezien in chat-groepen waarin virusschrijvers en hackers bespreken hoe zij het millenniumprobleem kunnen misbruiken om systemen te belagen", zegt marketingmanager Sal Viveros van Network Associates. Sommige experts zien de angst voor millennium-virussen echter als overdreven. "Er zijn virussen die je hele harde schijf kunnen wissen op 1 januari, maar die zijn er elke dag van het jaar wel", zegt technologie-consultant Graham Cluley van anti-virusbedrijf Sophos. "Wij verwachten geen plotselinge toename van het aantal virussen vanwege de millenniumwisseling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-24T00:00:00.000Z Redactie Computable