EDS investeert via fonds in e-handel

EDS heeft het investeringsfonds EDS-A.T. Kearney Ventures opgericht. Met een kapitaal van 1,5 miljard dollar zal dit fonds investeren in Internet-bedrijven voor de zakelijke markt.

Hiermee reageert de IT-dienstverlener op de nieuwe plannen van concurrenten om een sterke positie te verwerven op het gebied van ICT-diensten voor elektronische handel.
Zo maakte Andersen Consulting vorige week bekend de investeringsdivisie Andersen Consulting Ventures te hebben opgericht, waarbij het de komende twee jaar ruim twee miljard dollar wil investeren in nieuwe e-handelbedrijven. Andere bedrijven, zoals Cap Gemini en Pricewaterhouse Coopers, hebben de afgelopen weken hun investeringen in e-handelactiviteiten eveneens fors opgeschroefd.
De eerste twee participaties van het nieuwe EDS-fonds zijn inmiddels bekend: EDS CoNext en Tradex Technologies. EDS CoNext is een kersverse dochteronderneming die online-marktplaatsen aanbiedt waar bedrijven hun elektronische waar kunnen aanbieden. Op deze manier kunnen kopers aanzienlijke besparingen behalen doordat ze op grotere schaal inkopen kunnen doen. Bij EDS CoNext zijn ook de Internetveiling-activiteiten van A.T. Kearney ondergebracht.
Tradex Technologies levert oplossingen voor het inrichten van elektronische marktplaatsen. Het bedrijf is onlangs overgenomen door het e-bedrijf Ariba via een aandelenruil van ongeveer 1,86 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-21T00:00:00.000Z Redactie Computable